Znana prezenterka ujawnia swoją największą pasje. Na gotowaniu zna się doskonale
Agnieszka Ludwisiak-Wypior, prezenterka Superstacji jest specjalistką od zdrowego gotowania i stało się to jej życiowa pasją.
Do czwartej klasy liceum nie potrafiła nic, ale pewnego dnia jej mama pojechała do babci do Holandii a ojciec przyniósł mięso mielone i kazał jej zrobić obiad. Siedziała na telefonie z kuzynką i zrobiła kotlety i wyszły pyszne. Od tego czasu odkrywała tajniki gotowania
– Do dzisiaj znajomi ze studiów mówią, że dzięki mnie poznali suszone pomidory, mleko kokosowe i tajską kuchnie-opowiada Agnieszka -Jestem mistrzynią robienia super dań z niczego. Improwizuje i nigdy nie patrzę w przepisy.
Prezenterka przyznaje, że w jej domu w Warszawie mało przygotowuje potraw tradycyjnych. Oboje z mężem uwielbiają kuchnie orientalną, tajską szczególnie, ale też włoską. Kiedy na świat przyszły ich córki miała już plan w głowie, co będzie im gotować. Wszystko musi być ekologiczne, bio, naturalne. W Warszawie jeździ po kurczaki, cielęcinę, warzywa, jajka na specjalny bazarek.
Daje dzieciom wszystkie warzywa i one bardzo lubią bataty, dynie, szpinak i brokuły. Robi im zupy- kremy z tego i dodaje kaszkę kukurydzianą i oliwę bio. Na drugie zawsze podaje mięsko albo rybkę i puree z warzyw, a hitem jest ziemniak, cukinia i brokuły, ale jedzą też kalafiory, pomidory. Uwielbiają zupę pomidorową. W ich menu jest dużo też surowych owoców. Codziennie są banany, a w sezonie zajadały się truskawkami.
– Robię również musy z moreli i brzoskwiń i gotuje kompot z jabłek i porzeczek, ale ulubionym daniem moich córek jest pasta z jajek z jogurtem greckim i jaglany chlebek z masłem! Tego nie przebije nic. Kochają maślane ciasteczka, na które czasami im pozwalam ? i chrupki jaglano-kukurydziane. I gdy jem avocado muszę się z nimi podzielić.
Gotowanie dla dzieci super ułatwia jej robot kuchenny Nutribaby Babymoov, bo oszczędza czas, a ma pewność, że dzieci dostają wszystkie potrzebne witaminy! One muszą jeść przede wszystkim zdrowo. Daje też Hani i Jagodzie kaszę jaglaną, gryczaną, chleb żytni, orkiszowy czy jaglany, a nie tylko białe bułki. Poznają też nowe smaki po kawałeczku i okazało się, że uwielbiają spaghetti z sosem pomidorowym. Kiedy mamy taką zmienna pogodę prezenterka daje im acerol do wody, która jest bombą witaminy C.
Najnowsze komentarze