Zjawiskowy tort na ślubie Kurzajewskiego i Cichopek. Nie szczędzili sobie
Nastał ten dzień, Cichopek i Kurzajewski oficjalnie są małżeństwem. Nie tylko sama uroczystość była zjawiskowa, czteropiętrowy tort też zrobił wrażenie.

Katarzyna Cichopek i Maciej Kurzajewski stanęli na ślubnym kobiercu, rozpoczynając wspólne życie jako małżeństwo. Zamiast hucznej ceremonii w znanych hotelach czy modnych ośrodkach, zdecydowali się na intymną uroczystość w niewielkim hotelu w Urszulinie. Obiekt, otoczony jeziorami, lasami i malowniczymi łąkami, został wybrany nieprzypadkowo. Obiekt należy do ich przyjaciół i jest miejscem, z którym łączy ich wiele osobistych wspomnień i emocji.
Zjawiskowy tort
W internecie huczy od ślubu Cichopek oraz Kurzajewskiego. W mediach społecznościowych nie brakuje relacji z tych dni. Oprócz samej zabawy, pojawiło się również zdjęcie upamiętniające tort pary weselnej. Nie był to zwykły wypiek, czteropiętrowy gigant zrobił nie małe wrażenie na gościach. Dodatkowo był przyozdobiony kwiatami oraz racami co jeszcze bardziej podkręciło wygląd wypieku.

Oprócz tego redakcji „Fakt” udało się dotrzeć do informacji jak oprócz tortu prezentowało się menu weselne. Początkowo zgromadzeni mogli skosztować carpaccio z polędwicy wołowej udekorowane płatkami pecorino, rukolą i oliwą truflową. Następnie serwowano zupy. Goście mieli do wyboru tradycyjny rosół z domowym makaronem oraz zupę borowikową z grzankami.
Na danie główne zaproszeni mogli skosztować schab z kostką, podawany z purée ziemniaczanym, świeżymi sałatami i dressingiem ziołowym. Na deser przygotowano niespodziankę, która była zwieńczeniem kulinarnego doświadczenia. W trakcie przyjęcia goście mogli także spróbować takich rarytasów jak roladki z jelenia z sosem śliwkowym, kluski śląskie, barszcz czerwony z sakiewką wypełnioną kapustą i grzybami oraz bufety z zimnymi i ciepłymi przekąskami oraz słodkościami.

Najnowsze komentarze