Julka Cymbaluk zwyciężczynią II edycji „Masterchef Junior”!
Julia wygrała program „MasterChef Junior”. Drugie miejsce zajęła Zosia.
Zdobywczyni głównej nagrody otrzymała 15 tys. zł, bon na wakacje w wybrane miejsce o wartości 40 tys. zł dla całej rodziny oraz statuetkę MASTERCHEFA JUNIORA. Zosia dostała czek na 10 tys. zł
10-letnia Julka Cymbaluk z Wrocławia oraz 12-letnia Zosia Zaborowska z Zielonej Góry w finałowym odcinku miały do przygotowania menu degustacyjne, które musiało składać się z 5 dań: przystawki na zimno, przystawki na ciepło, dania głównego mięsnego, dania głównego rybnego oraz deseru. W ciągu 2,5 godziny dziewczynkom udało się wykonać perfekcyjne potrawy, które jurorzy nazwali arcydziełami. Poziom walki od początku do końca odcinka był wyrównany, ale ostatecznie to Julka odniosła zwycięstwo. Dziewczynka zaserwowała jurorom:
- tatara wołowego z chipsami z batatów i truflami,
- szyjki rakowe serwowane w naleśniku z cebulą, boczkiem, koperkiem i śmietaną,
- rybę barwenę z sosem porowym, puree z ziemniaków z cytryną i nowoczesną mizerią w formie wstążek z ogórka,
- polędwicę wieprzową z sosem puree z kasztanów jadalnych, szparagi z truskawką i soczewicę,
- figi z masą migdałową, sosem truskawkowym i kruszonymi ciastkami z masy migdałowej.
Kto by nie wygrał, razem jesteśmy wygrane – powiedziała Cymbaluk przed ogłoszeniem wyników.
O tym, kto zostanie drugim polskim „Masterchefem Juniorem”, zadecydowało Jury, czyli Anna Starmach, Michel Moran oraz Mateusz Gessler.
Dla zwyciężczyni to dopiero początek kariery – już wkrótce zostanie wydana książka kucharska „Masterchef Junior” z przepisami Julki.
Której z dziewczynek kibicowaliście?
Najnowsze komentarze